Recepten

Vegan pannenkoeken met frambozen

Oeh, pannenkoeken! Als veganist heb ik meerdere keren plantaardige pannenkoeken proberen te maken. Met de nadruk op ‘proberen te maken’. Want hoewel ik altijd keurig een recept volgde, kwam er bij mij vaak iets uit dat het woord ‘pannenkoek’ totaal onwaardig was. Ondanks de vele misbaksels door de jaren heen, heb ik de hoop nooit opgegeven. En daar ben ik erg blij om, want vandaag lukte het zowaar om twee flinke stapels pannenkoeken te maken! Wil je weten hoe ik ze heb gemaakt? Lees hieronder dan het recept.

Ingrediënten

Voor 2 personen
Keukenmachine
Koekenpan

 • 400ml plantaardige melk (ik gebruikte rijstmelk van Rice Dream)
 • 200 gram havermout
 • 30 gram plantaardige eiwitpoeder (ik gebruikte bruine rijst van Bulk Powders)
 • 2 rijpe bananen
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 eetlepel kaneel
 • Snufje zout
 • Toppings: agavesiroop, frambozen
 • Kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze

 • Maal de havermout fijn in de keukenmachine tot een meelachtige substantie. Doe dit in een grote kom.
 • Mix vervolgens de bananen in de keukenmachine tot een egale massa en mik dit in de kom bij de gemalen havermout.
 • Voeg alle andere ingrediënten toe (behalve de toppings) en roer het goed door.
 • Verhit een beetje kokosolie in de koekenpan op gemiddeld tot laag vuur.
 • Schep vervolgens met een lepel het beslag in de pan. Spreid het beslag eventueel wat uit met de lepel of een spatel. Probeer de pannenkoek niet klein en dik te maken, maar spreid het beslag goed uit.
 • Als er bubbeltjes in het beslag komen en de randen wat krokanter worden, kan je de pannenkoek omdraaien met een spatel.
 • Wanneer ook de bodem bruin is, is de pannenkoek klaar.
 • Maak op deze manier meer pannenkoeken en stapel ze op tot je een fatsoenlijke pannenkoekentoren krijgt. Doe er vervolgens wat agavesiroop en frambozen op.

De pannenkoeken waren superlekker! Mijn vriend en ik hebben er in ieder geval van genoten. Nu ik weet hoe ik ze moet maken ga ik het vast vaker doen. De kunst is denk ik om even door te krijgen wat een goede temperatuur is en hoe dik een pannenkoek moet zijn. Als dat eenmaal lukt, is het eigenlijk best makkelijk.

Eetsmakelijk!

Geen Reacties

  Laat een bericht achter...