Over

Hoi, mijn naam is Sofia. Ik ben 29 jaar en woon samen met mijn vriend in de kop van Overijssel. Sjamanine is mijn persoonlijke blog. Hier schrijf ik over onderwerpen als spiritualiteit, natuurlijke producten, veganisme en alternatieve geneeswijzen. Het is ook een plek waar ik mijn gedachten, mooie momenten en creativiteit kwijt kan. Het is maar net waar ik over wil schrijven en wat ik delen wil.

Hoogsensitief

Ik ben wat ze noemen een ‘gevoelig typje’. Emoties, subtiele details, prikkels en energieën kon ik altijd haarfijn oppikken en aanvoelen. Van jongs af aan kan ik ook contact maken met de ‘onzichtbare’ of ‘spirituele’ wereld. Dat houdt in dat ik dingen zie en voel die voor anderen onzichtbaar kunnen zijn. Denk aan ziekte, emotionele pijn en blokkades, maar ook aura’s, entiteiten en engelen.

Lange tijd probeerde ik dit te negeren. Ik wou niet gek of raar gevonden worden, dus probeerde ik (tevergeefs) iemand te zijn die ik niet was. Mede daardoor was ik als kind en tiener depressief. Toen ik in mijn twenties te maken kreeg met een burn-out, angststoornis en een complexe posttraumatische-stressstoornis (C-PTSS), knapte er iets in mij. Mijn gevoeligheid en mijn klachten kon ik niet langer negeren. Omdat ik vast liep in het reguliere circuit, ben ik mij gaan verdiepen in de alternatieve kant van genezing. Denk hierbij aan energetisch werk met aura’s, chakra’s, aardingsoefeningen, maar ook yoga, astrologie en dergelijke. Ik merkte dat dit mij persoonlijk erg goed hielp.

Veganisme & natuurlijker leven

Naast mijn gevoeligheid voor prikkels en energieën, reageerde ik ook altijd vrij heftig op bepaalde voedingsmiddelen en dingen als cosmetica, schoonmaakmiddelen en straling. Omdat ik niet goed wist hoe ik hiermee om moest gaan, heb ik jarenlang last gehad van allerlei klachten, zoals astma, allergieën, eczeem, vermoeidheid en regelmatig ziek zijn.

In 2012 werd ik veganist en ging ik steeds meer natuurlijke producten gebruiken. Zo kwam ik uiteindelijk van mijn astma en allergieën af en hoefde ik geen medicijnen meer te gebruiken. Ook volgde ik een opleiding tot natuurvoedingsdeskundige en lifecoach, welke ik beide met een positief resultaat heb afgerond (ik ben gecertificeerd en gediplomeerd).

Schrijven op Sjamanine

Mijn persoonlijke ervaring en kennis wou ik graag delen. Daarnaast had ik behoefte aan een plek waar ik mijn creativiteit kwijt kon. Een blog leek de perfect plek. Ik heb altijd al veel geschreven en blogs gelezen. Maar zelf beginnen met bloggen leek mij altijd wat eng. In mijn ogen moest ik eerst helemaal beter zijn. Ik heb namelijk nog steeds klachten als gevolg van opgelopen trauma’s (c-ptss). Na intensieve begeleiding en vele malen proberen actief deel te nemen aan de ‘normale’ werkende samenleving, werd ik voor onbepaalde tijd arbeidsongeschikt verklaard. Dit gaf een behoorlijke klap. Maar ik besefte dat mijn klachten er niet in één dag zijn gekomen en ook niet in één dag weg gaan. Ik heb tijd nodig om te helen en er is een kans dat ik nooit volledig herstel. Daarnaast zal mijn gevoeligheid altijd blijven en is onderdeel van wie ik ben als mens.

Door dit beiden te accepteren durfde ik de knoop door te hakken en mijn eigen website te maken. Het bijhouden van en schrijven op mijn website is een hobby en zal ik in mijn eigen tijd en tempo doen. Naast dat mijn blog een uitlaatklep is, hoop ik ook anderen te inspireren, (indirect) te helpen en herkenning te bieden.

De naam Sjamanine is een combinatie van mijn eigen meisjesnaam en het woord sjamaan. Een sjamaan is in mijn ogen iemand die zijn/haar bewustzijnstoestand zo kan veranderen dat hij/zij kan communiceren met alle wezens van de aarde, het universum en andere dimensies. Zo ontvangt een sjamaan de kennis om heling te kunnen geven. Voor mij is een sjamaan ook iemand die de dingen benadert vanuit een holistisch perspectief. Ik voel mij hier erg door aangetrokken.

Laat gerust een berichtje achter of neem contact met mij op via de contactpagina. Leuk om van je te horen!