Persoonlijk Self-care Spiritueel

Opzoek naar de zon in mezelf

Dit intuïtieve schilderij maakte ik voor mijn zonnevlecht. Het zonnevlechtchakra of solar plexus is het  centrum van de persoonlijke identiteit. Het is de zetel van het ego. Thema’s die met het zonnevlechtchakra te maken hebben zijn eigenwaarde, zelfrespect, zelfvertrouwen, vrijheid van keuze, persoonlijke macht en vertrouwen. Hoeveel je dus van je innerlijke zon laat zien aan de buitenwereld.

Ik heb een lange tijd veel moeite gehad met deze levensthema’s. Hoewel ik naar mijn inziens wel beschik over innerlijke (veer)kracht om lichamelijke en emotionele uitdagingen aan te gaan, heb ik ook heel vaak mijn kracht weggegeven. Ik werkte hard om door anderen erkend te worden en saboteerde mijzelf door anderen de macht te geven om te bepalen wie ik ben en wat ik doe. Dit kostte mij erg veel energie.

Tegenwoordig probeer ik veel meer aandacht te hebben voor mijn zonnevlecht. Dat gaat met vallen en opstaan. Maar ik besef dat mijn waarde niet afhangt van wat ik doe of wat anderen van mij vinden. Ik probeer mezelf in elke situatie te accepteren zoals ik ben. Gaat iets niet zoals ik wil? Dan probeer ik ervan te leren in plaats van mezelf af te kraken. Ik leer mijn grenzen aan te geven en besef dat ik altijd een keuze heb. Een keuze om mijn eigen ding te doen, ook al is het tegen de ‘status quo’. En hoewel het spannend is om dat te doen, voel ik mij sinds lange tijd vrij.

Mijn innerlijke zon is sterk

Dit vind je misschien ook leuk...

Geen Reacties

    Laat een bericht achter...